You are not connected. Please login or register

Only Fools and Horses

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Only Fools and Horses on Thu 20 May 2010, 1:43 am

Zla_Sam

avatar
Administrator
Administrator
Derek "Delboy" Trotter (David Jason), tipični londonski preprodavač, živi u općinskom stanu u neboderu, u Peckhamu, Južni London, sa svojim mlađim bratom, Rodneyjem (Nicholas Lyndhurst) i njihovim vremešnim djedom (Lennard Pearce). Njihova majka Joan umrla je kad je Rodney bio dijete, a otac Reg ih je napustio ubrzo nakon smrti žene, učinivši tako Dela Rodneyjevim zamjenskim ocem i glavom obitelji. Unatoč razlici u godinama, braća su cijelo vrijeme složna.
Situacija se primarno fokusira na njihove uzaludne pokušaje da se obogate - "Sljedeće godine u ovo vrijeme bit ćemo milijunaši" česta je Delova uzrečica - preko kupnje i prodaje različite i nekvalitetne, obično ilegalne robe, kao što su ruske vojne kamere, fluoroscentna žuta boja i lutke za napuhavanje punjene eksplozivnim plinom. Posjeduju neregistriranu tvrtku, Trotteri: usluge i poduzetništvo d.o.o. koja djeluje primarno na crnom tržištu te ne plaća poreze niti traži novac od države; kao što kaže Del, "država ne daje ništa nama, pa i mi ne dajemo državi ništa". Većina njihovih poslova su mućke, a obično im se obiju o glavu. Voze prljavu trokolicu, a česti su posjetioci lokalnog puba, Kobilja glava.

Isprva su Delboy, Rodney i Djed bili jedini stalni likovi u seriji, ali su to postupno postali priglupi smetlar Brzi (Roger Lloyd Pack), snobovski prodavač automobila Boycie (John Challis) i njegova žena, Marlene (Sue Holderness), vlasnik Kobilje glave Mike (Kenneth MacDonald), mlađahni švercer Mickey Pearce (Patrick Murray) i vozač kamiona Denzil (Paul Barber). Međutim, serija se uvijek vrtila oko Trotterovih.
Kako je serija napredovala, opseg radnje se proširivao, pa je povećan broj stalnih glumaca. Ipak, autor John Sullivan se nije bojao kako će pomiješati komediju s dramom. Rane epizode su bile samostalne, s nekoliko elemenata radnje koji bi se ponovno spominjali, ali je radnja postajala povezana. Lik Djeda ubijen je povodom smrti Lennarda Pearcea, a zamijenio ga je njegov dugo izgubljeni brat Ujak Albert (Buster Merryfield) kako bi se povratila glumačka postava s tri generacije. Nakon dugogodišnje neuspješne potrage, i Del i Rodney su našli prave ljubavi, u obliku Raquel (Tessa Peake-Jones) i Cassandre (Gwyneth Strong); Del je dobio i sina s Raquel, Damiena (kojeg je glumilo petero glumaca, obično Ben Smith). Rodney i Cassandra su se vjenčali, rastali, a onda opet pomirili. Ujak Albert je umro. Cassandra je pobacila, ali su na kraju ona i Rodney dobili dijete. Rodney je saznao tko mu je zapravo otac. Trotteri su konačno postali milijunaši, izgubili bogatstvo, da bi vratili jedan dio.
Humor dolazi iz nekoliko izvora. Ključ je interakcija između Dela i Rodneyja, budući da su čiste suprotnosti u osobnosti i nastupu. Dobar dio humora dolazi od crta karaktera pojedinih likova, kao što je Delovo pomanjkanje kulturne uglađenosti, unatoč njegovim pretenzijama, što se najbolje očituje kroz njegovo pogrešno korištenje francuskih fraza ili tvrdnji da je yuppy; općenita glupavost Djeda i Brzog i razuzdana Boyciejeva snobovština. Postoji nekoliko stalnih šaljivih skečeva, kao što su onaj u kojem Brzi konstantno Rodneyja oslovljava s "Dave", Albertova uzrečica "za vrijeme rata...", Delova navodna dugotrajna veza s Marlene i rasklimani kombi.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _just twenty seconds 'til you're no longer mine.
http://willyoudothisforme.tumblr.com/

2 Re: Only Fools and Horses on Thu 20 May 2010, 1:49 pm

♥qυєєη σƒ sнα∂σωѕ♥

avatar
Werewolf in Town
Werewolf in Town
Gledala sa jako daaaavno. Serija je vrh! Smile
Delboy sa svojim planovima (koji uvek propadnu) i Rodney, kome inteligencija nije bas jaca strana. Razz

3 Re: Only Fools and Horses on Thu 20 May 2010, 1:59 pm

Zla_Sam

avatar
Administrator
Administrator
This time next year, we'll be millioners !

xDD

Najbolja serija svih vremena !
Ja ne znam koliko puta sam gledala sve epizode i svaki put sam se smijala ko luda. xD


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _just twenty seconds 'til you're no longer mine.
http://willyoudothisforme.tumblr.com/

4 Re: Only Fools and Horses on Tue 25 May 2010, 4:09 pm

DEstiny :3

avatar
Love Sucks
Love Sucks
haha cini se okej po ovom sto sam procitala xD

pogledacu na netu xD

5 Re: Only Fools and Horses on Sun 25 Jul 2010, 10:13 pm

Tasha'94

avatar
Dear Diary ...
Dear Diary ...
Znacii koliko sam se kidala uz ovu seriju...Neprevazidjena :DD

6 Re: Only Fools and Horses on Mon 26 Jul 2010, 12:26 pm

Zla_Sam

avatar
Administrator
Administrator
Ponovo je prikazuju na HRT. Very Happy
Ja opet gledam i kidam se. xDD


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _just twenty seconds 'til you're no longer mine.
http://willyoudothisforme.tumblr.com/

7 Re: Only Fools and Horses on Wed 21 Mar 2012, 8:26 pm

Fifth Marauder ϟ

avatar
Dear Diary ...
Dear Diary ...
Zla_Sam wrote:This time next year, we'll be millioners !

4ch
Nmg. da verujem da ovde nema vise komentara..Ovo je najbolja serija svih vremena..

http://www.twitter.com/Fifth_Marauder

8 Re: Only Fools and Horses on Thu 22 Mar 2012, 8:37 pm

Starlight

avatar
Moderator
Moderator
ovo je jedna od najboljih serija ikada. Rodney, Delboy i čiča. svaka epizoda je antologijska.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _"Because in the end when you lose somebody, every candle, every prayer, is not going to make up for the fact the only thing that you have left is a hole in your life where that somebody used to be and a rock with a birthday carved into it that I'm pretty sure is wrong."

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum