IV CHAPPY
Ustala je i otresla stvari sa sebe, zatim me pogledala blago pocrvenevsi. Osmehnula se pogledavsi ka podu, a onda me je pogledala direktno u oci. Bilo je nesto u njoj... Podsecala je na nesto. Svideo mi se njen osmeh. Pogledala je u mene, pa u skolu, pa opet u mene...
“Imas cas?” Upitao sam, klimnula je glavom. “Steta... A ako ne bi otisla???” Osmehnula se sa sjajem u ocima. Sklopila je oci i koncentrisala se na nesto, pomerala je usne bezzvucno, stavila je ruke na slepoocnice. Posle mozda pola minuta otvorila je oci i nasmejala se glasno.
“I vise sam nego spremna da idemo...”
“Da li si dobro?” Zbunila me je malo.
“Ma naravno samo... Glava me je zabolela, nos mi je osetljiv na... Majonez.” Onjusio sam vazduh, stvarno se osecao majonez. Ima prilicno osetljiv nos, jer miris uopste nije bio narocito jak.
“Ramona!?” Uzviknula je Elena, okrenuo sam se i pogledao zbunjeno, bila je besna.
“Elena?” Upitao sam pogledavsi u Ramonu zbunjeno.
“Ovo je moja sestra.” Rekla je predstavivsi Elenu.
“Zna on ko sam ja.” Elena je bila besna. “Znala sam, uvek lazes...” Elena me je napala.
“Elena. Preterujes.” Prosiktao sam, sada vec besan. “Sada sam sreo Ramonu.”
“Ramona...” Skinula je lancic i dala joj ga. “Kada si srela Damona?”
“Pre par minuta, sudarili smo se.” Rekla je.
“Cuvaj taj lancic.” Pogledao sam u Ramonu, koja je skinula lancic.
“Lep je, ali ne mogu da ga prihvatim.” Vratila joj je lancic. Nesvesna koliko je sada laka meta.
“Slusaj me, moras da taj lancic cuvas, ozbiljno je.”
“Inace cu te ja ubiti, to mi je plan od kad znam za tebe.” Promrmljao sam, nasmejala se.
“Dodji ovamo.” Povukla je par koraka dalje od mene i promrmljala. “Nemoj da ga vidjas vise, opasan je Angie. Molim te kloni ga se. Ne mogu sada sve da ti ispricam.” Ramona mi je uputila pogled, a zatim pregrizavsi usne, pogledala zabrinuto u Elenu nazad.
“Predpostavljam da bih trebalo da te poslusam.” Rekla je tiho. Elena je klimnula glavom, prostreljala me je pogledom, a zatim uhvativsi Ramonu otisla u suprotnom pravcu.
Ukoliko ja ne otkinem glavu toj devojci niko nece. Elena je stvarno ponekad umela da pokvari dozivljaj. Presao sam pogledom besno preko dece okolo. Primetio sam jednu devojku i prisao joj. Laka meta... Nije mi mnogo trebalo da je odvedem u cosak i zarijem svoje ocnjake u njen vrat. Pio sam krv, snazno drzeci njenu glavu dok je pokusavala da se otme, napinjanje i borba njenog tela nije mogla da se poredi sa mojom snagom, koja je jacala svakim gutljajem. A onda me je neko otrgao od nje. Okrenuo sam se... Stefan.
“Ima li razloga zasto me prekidas u sred jela?” Rasirio sam oci i dalje besan. Oteo mi je devojku iz ruku, gledao je njen vrat. “Privlaci, zar ne? Ukusna je.” Rekao sam, pokusavajuci da ga izazovem da konacno predje ponovo na ljude. Devojka je jecala. Sklonio je u stranu.
“Zasto ovo radis?” Upitao je ozbiljan.
“Da neces i ti da me napadas, kako sam bio kod Elene?” Upitao sam. “E pa nisam, zao mi je.”
“Znam da nisi bio.” Rekao je ozbiljan.
“Pa onda to objasni svojoj dragoj devojci koja mi svakim momentom daje razlog vise da joj otkinem glavu. Taman nadjem nekog primamljivog za jelo... Ispostavi se njena sestra.”
“Da li si primetio nesto neobicno kod nje?” Razmislio sam.
“Ima dobro d-“
“Ozbiljan sam.” Prekinuo me je. Prevrnuo sam ocima.
“Ne.” Osetio sam na trenutak hladnocu i promenu vazduha. Kada je proslo pogledao sam ka Stefanu, koji je bio podjednako zbunjen. “Devojka..?” Falila je. Okrenuo sam se levo-desno. Nije je bilo.
“Kada?” Upitao je Stefan.
“Ocigledno dok si ti razmisljao o Eleninoj sestri. Nije ti dovoljna jedna sestra?” Spustio je pogled. Setio se Katherine, to ga je bolelo znao sam. Nije je prevazisao. Prosao sam pored njega i krenuo gradom. Polako je padao mrak, prosao sam kroz parking, kada sam cuo kikot. Okrenuo sam se i kikot je prestao. Nastavio sam napred i opet se neko zakikotao. Kretao sam se u pravcu zvuka, dolazio je od osobe sa crnog motora. Okrenuo se, ili tacnije okrenula se.
“Cekala sam te.” Bila je to Ramona. Osmehnula se i prisla mi. “Danas mi je Elena rekla da te mimoidjem, da se sklonim...” Tiho je govorila setajuci oko mene lagano i gipko. “Ali to me je jos vise zainteresovalo... Znas zabranjeno je uvek sladje, interesantnije.” Osmehnula se. Uhvatila me je za ruku i povukla. Svidja mi se kako razmislja, zabranjeno i jeste interesantnije. “Idemo...”
“Kuda?” Upitao sam, kada je sela za motor. Seo sam iza nje obgrlivsi je.
“Samo reci.”
Kada je vec zabranjeno interesantnije...“Kreni!” Rekao sam joj i usput joj objasnjavao kuda da ide. Sa obzirom na razdaljinu stigli smo veoma brzo.
“Woah.. Prelepo.” Rekla je, gledajuci u imanje Salvatorea.
“Neces valjda da stojis napolju, ajde udji.” Rekao sam, krenula je za mnom. Usli smo unutra, odveo sam je u dnevni boravak. Nasuo sam viski oboma i dosao do nje. Sedela je ispred kamina na podu. Seo sam pored nje. “Koliko ostajes kod Elene?”
“Doselila sam se... Zasto te ne voli?”
“Istorija...” Rekao sam. Rukom sam joj presao preko obraza, nalet krvi sjurio se u njeno lice i naglo je pocrvenela. Pomazio sam joj obraz polako. “Ona nije interesantna tema... Dok ti... Cinis mi se mnogo interesantnijom temom.” Rekao sam, bila je laka meta, tu pored mene, bez ikakve odbrane. “Lepa si.” Rekao sam priblizivsi joj se jos blize, pogledala me je svojim krupnim crnim ocima i osmehnula se postidjeno. “Znas... Nekad se desi da te optuze za pogresne stvari...” Poceo sam. “I to ume da iziritira, ti objasnis.. Oni ne slusaju. Pa kad su vec toliko zapeli zasto im ne bi ucinio uslugu i uradio to za sta te vec toliko optuzuju?” Klimnula je glavom, cini mi se nesvesna o cemu pricam. “Znas, svidja mi se tvoj nacin misljenja, ali vidis...” Primakao sam svoje lice njenom i rukom joj pomazio vrat. “Uvek treba slusati starije.” Brze nego sto ljudsko oko moze da vidi uhvatio sam je uza sebe i zario ocnjake u njen vrat.