You are not connected. Please login or register

 » SPAM » Zabava » Filmovi » Resident Evil

Resident Evil

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Resident Evil on Wed 06 Oct 2010, 1:00 pm

daray

avatar
Wearing Your Pro Infinitio Rings.
Wearing Your Pro Infinitio Rings.


Resident Evil je američki horor iz 2002., čija je radnja temeljena na istoimenom serijalu videoigara. Film koji je režirao Paul W. S. Anderson je prvi iz serijala filmova Resident Evil. Glavne uloge u filmu, koji je svoju premijeru u SAD-u doživio 15. ožujka, a u Japanu 31. kolovoza 2002., tumače Milla Jovovich, Michelle Rodríguez i Eric Mabius.

Film započinje scenom u kojoj nepoznata osoba u laboratoriju ostavlja posudu u kojoj se nalazi nekakva plava tekućina. Nekoliko minuta poslije, automatizirani sigurnosni sustav ubija sve djelatnike ustanove i to na različite načine — od gušenja znanstvenika u hermetički zatvorenoj prostoriji, trovanja ostalih djelatnika otrovnim plinom, ispuštanjem lifta punog ljudi, do obezglavljivanja žene vratima lifta.

U sljedećoj sceni, žena po imenu Alice budi se pod tušem, unutar nepoznate vile, pri čemu shvaća da ima amneziju. Dok istražuje vilu zarobljava ju nepoznati čovjek, ali nedugo potom njih oboje zarobljava skupina specijalaca. Ispostavlja se da je čovjek koji je zarobio Alice zapravo policajac po imenu Matt Adison. Specijalci potom otvaraju tajna vrata koja vode do podzemne željezničke postaje. U vagonu potom otkrivaju još jednu onesviještenu žrtvu amnezije, čovjeka po imenu Spence. Alice ga prepoznaje s fotografija vjenčanja koje je vidjela u vili. Pogledavši na svoj vjenčani prsten pročitala je natpis: Vlasništvo korporacije Umbrella.

Potom se ispostavlja kako su dvoje koji pate od amnezije, kao i specijalci, djelatnici Umbrella korporacije. Nakon toga oni svi skupa ulaze u vagon podzemne željeznice, koji ih vozi do Košnice, tj. podzemne istraživačke ustanove smještene milju ispod Raccoon Cityja. Košnica je poprište užasnih događaja s početka filma. Otkriva se kako je skupina specijalaca poslana s namjerom da utvrdi razlog zbog kojeg je obrambeno računalo Košnice - Crvena kraljica, ubilo svo osoblje. Također, potrebno je napomenuti kako je Crvena kraljica odgovorna i za ispuštanje nervnog plina u vilu - plina koji je uzrokovao Aliceinu i Spenceovu amneziju.

Nadalje, ekipa uspijeva pronaći put do dvorane Crvene kraljice, nakon čega jedan dio tima, dio koji želi onesposobiti Crvenu Kraljicu ostaje zarobljen u uskom hodniku gdje bivaju ubijeni laserskim obrambenim sustavom. Nakon ovog napada preživjeli su Alice, Spence, Kaplan, J.D., Rain i Matt, nakon čega Alice i Kaplan uspijevaju isključiti Kraljicu, čime zapravo dovode do otvaranja svih vrata u toj ustanovi, što naposljetku rezultira oslobađanjem svog nemrtvog osoblja - zombija. Nakon prethodnog čina već spomenutog dvojca, svi preživjeli pokušavaju doći natrag do vlaka, međutim, na tom putu ih napadaju zombiji, koji tijekom napada uspijevaju ugristi Rain i na taj je način inficirati smrtonosnim T-virusom. Nadalje slijedi očajnička bitka u kojoj J.D. pogiba, a Matt i Alice se razdvajaju. Inficiranog Matta ugrabi Umbrella za "Projekt Nemesis", dok se, također zarobljena Alice, uspijeva osloboditi i izaći na površinu, samo da bi vidjela da je cijeli Raccoon City zaražen T-virusom.

Alice, potom, otkriva kako je Matt, uz pomoć svoje sestre Lise, namjeravao prošvercati uzorak T-virusa, koji je uzročnik pretvaranja svog osoblja u zombije. Tijekom filma Alice se prisjeća kako je i sama bila u kontaktu s Lisom, no još uvijek joj nije jasno koja je njena uloga u svim nedavnim zbivanjima. Nadalje, preživjeli se ponovno okupljaju u kraljičinoj dvorani, nakon čega zbrojem svih okolnosti bivaju prisiljeni ponovno ju uključiti, ne bi li uz njenu pomoć otkrili pravu prirodu virusa i zombija, te pronašli izlaz iz kompleksa. Kao mjeru osiguranja, Kaplan isključuje njen prekidač za snagu.

I dok Alice i ostali pokušavaju pobjeći kroz pomoćne tunele presreću ih zombiji. U novom sukobu sa zombijima Rain zadobiva teške ozljede, dok Kaplan biva odsječen od ostatka skupine i okružen mnoštvom nadolazećih zombija. Nadalje, na putu prema izlazu Alice i ostatak preživjelih moraju proći kroz laboratorij s početka priče. Laboratorij u kojem se, prisjetila se Alice, nalazi antivirus koji bi mogao izliječiti zaraženu Rain. Međutim, nakon ulaska u laboratorij preživjeli otkrivaju kako su uzorci T-virusa nestali. Nedugo nakon prethodno spomenutog otkrića, Spence se prisjeća kako je on sakrio ampule s antivirusom. Ubrzo potom, on zarobljava ostatak preživjelih u laboratorij, nakon čega se upućuje prema vlaku u kojem se nalaze bočice s već spominjanim antivirusom. No, prije nego uspije ubrizgati si antivirus, on pogiba od ruku Lickera, mutanta koji je nastao izravnim ubrizgavanjem T-Virusa u živo tkivo. U međuvremenu, u laboratoriju, Kraljica iznosi prijedlog u kojem poštedu Aliceinog i Mattovog života uvjetuje ubojstvom Rain. I dok Licker pokušava svim silama doprijeti do preživjelih u laboratoriju, uništavajući pri tome sve pred sobom, razljućena Alice razbija Kraljičin monitor, nakon čega iznenada dolazi do nestanka električne energije. Potom slijedi scena u kojoj se otvaraju vrata laboratorija u kojima se pojavljuje Kaplan, koji je spržio vodove Crvene Kraljice ne bi li na taj način omogućio ostalima priliku za bjeg.

Preživjeli žure stići na drugi kraj podzemne zeljeznice, prije nego li se svi izlazi zatvore. Međutim, u vlaku se nalazi i Licker koji ubija Kaplana, nakon što prethodno Matta kandžama izgrebe po ruci. Alice uspijeva čeličnom šipkom probosti Lickerov jezik a samim tim i prikovati ga za dio poda na kojem se nalaze podna vrata. Nakon prethodnih događaja, Alice poziva Matta da otvori podna vrata, no on u međuvremenu biva zaposlen drugim stvarima, naime prinuđen je ubiti Rain, koja se usprkos tome što je primila protuotrov, pretvorila u zombija. Nakon što njeno truplo padne na gumb za otvaranje već spomenutih podnih vrata, ona (podna vrata) se otvaraju, nakon čega se Licker, koji nakon toga biva vučen po tračnicama, zapaljuje i ugiba.

Matt i Alice uspijevaju pobjeći trenutak prije no što se vrata podzemne željeznice zatvore. Potom se Matt počinje mučiti s prvim znakovima mutacije, koja se javlja kao posljedica ogrebotina koje mu je Licker nanio. Nedugo potom, oboje bivaju zarobljeni od strane znanstvenika Umbrella korporacije, koji spominju nešto u vezi prebacivanja Matta u program zvan Nemesis (aluzija na sljedeći nastavak). Nadalje, jedan od znanstvenika izdaje zapovijed da se Košnica ponovno otvori kako bi se utvrdilo što se ondje zapravo zbilo. Nakon nekog vremena, Alice se budi u bolnici Raccoon Citya (u međuvremenu je ondje prošla brojna testiranja), iz koje nedugo potom i bježi, samo da bi, kasnije se ispostavilo, otkrila kako je grad napušten i ostavljen u apsolutnom kaosu. U posljednjoj sceni filma, pripremajući se za suočavanje s Apokalipsom, ona iz najbližeg policijskog automobila uzima sačmaricu.

.. ima vise dijelova, a uskoro izlazi i novi ^^

meni jedan od naj filmova (:

http://horizoninblack.tumblr.com

2 Re: Resident Evil on Fri 08 Oct 2010, 11:33 pm

Ilae90

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Obozhavam RE! Ceo serijal je predobar! Jedva chekam da gledam After Life! Ako bih josh uspeo do BG-a u 3D da vidim, premija!

3 Re: Resident Evil on Sat 09 Oct 2010, 9:49 am

daray

avatar
Wearing Your Pro Infinitio Rings.
Wearing Your Pro Infinitio Rings.
ja sam podigla u videoteci juce Resident Evil - After Life

aaa, predobar Very Happy

http://horizoninblack.tumblr.com

4 Re: Resident Evil on Sun 10 Oct 2010, 2:31 pm

Elena Gilbert

avatar
Compelled
Compelled
Kod mene igra u kinu, i nikako da odem. Jos je 3D... Znaci, sledece sedmic e deff idem! Smile

http://www.twilightboys-serbia.com/forum.htm

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

 » SPAM » Zabava » Filmovi » Resident Evil

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum