You are not connected. Please login or register

Boja vampirske krvi

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Boja vampirske krvi on Sun 25 Jul 2010, 3:40 pm

Rock Princess

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Okej, ovu fanfikciju sam već započela na još jednom forumu, i mislim da će vam se, s obzirom na ime ovog foruma i serije, svideti Smile
Ko ne voli horore..neka ne čita Wink

BOJA VAMPIRSKE KRVI

Chapter 1
Zvuk raštimovanog života

Još jedan tipičan dan za Minu. Sedela je poprilično zavaljena na svom krevetu i gledala još jedan loš film sa srećnim krajem.
Čekala je da dopusti sama sebi da zaplače na 'deja vu' scenu gde on njoj priznaje da je voli, zamišljajući da su na mestu glumaca ona i njen dragi. Njen zamišljeni dragi sa crnom kosom, plavim očima i smislom za sport...

A zatim joj je neko pokucao na vrata.

- Ko je sad?! - nevoljno se odvukla da bi otvorila vrata dosadnom strancu, usput pauziravši film taman u sceni seksa.
- Da? - drsko je rekla kada je otvorila vrata. Umesto da se predstavi, stranac je mrljao nešto na Mini nepoznatom jeziku.
- Izvini? - isfrustrirano je izustila, nestrpljivo tapkajući nogom. - Šta želiš? Gledam film i zaista nemam vremena za ružne momke koji pričaju svakakve jezike...

Ispred nje je stajao visok momak braon očiju i plave kose, upakovane u dredove. Bio je obučen u crno od glave do pete, a ogrtač mu se vukao po zemlji. Bio je izričito lep. Njegova koža je prosto sijala, i zapanjila bi svaku osobu svojom bledošću. Svaku osobu osim Mine, koja ga je smatrala izričito ružnim.

Momak je ponovo promrmljao nešto; ovoga puta na nemačkom, činilo se Mini.

- Dobro, a sad stvarno moram da idem da nastavim da gledam film...
- Nein. - rekao je mirno, isuviše mirno za Minin ukus - Ostani, molim te. Mina, želim da razgovaram sa tobom.

Mina ga je zatim pozvala da uđe, zapanjena činjenicom da on zna njeno ime:
- Fino. Uđi. - rekla mu je na nemačkom, odjednom se setivši da zna taj jezik. Nikada nije mislila da će joj se dvanaest godina učenja tog jezika u školi isplatiti, ali eto; Nemac joj je stajao pred vratima i ona je sa njim pričala na tom odvratnom jeziku, koji taaako mrzi.
- Danke - rekao je, a zatim prešavši peko njenog praga, ušao u njen stan,u kome inače živi sama.
Ono što ona nije znala bilo je da će se puštanjem tog stranca njen život potpuno promeniti. To jest - prekinuti.
- Hajde, hajde, javi se... - Đina je sa minimalnim strpljenjem čekala da Mina podigne slušalicu. Imala je savršen plan za večeras, i znala je da će se on Mini svideti...
'Sve što Mina treba da uradi je da podigne prokletu slušalicu!' pomislila je nestrpljiva devojka. A zatim je Mina to i uradila. Samo, osim Mininog uobičajenog nasmejanog 'Halo' čulo se nešto drugo. Devojka je vrištala, iz sve snage pokušavajući da se odupre nečemu, moleći za pomoć, i kako se činilo - milost.

- Ne, ne, molim te... - govorila je, a glas joj je bio piskav - Sve ću uraditi, MOLIM TE, NE!
- M - Mina? Ovde Đurđina, tvoja najbolja drugarica. Šta se dešava? - zbunjeno je rekla Đina.
- UPOMOOOOOĆ! Pokušava da me ubije! - Mina se sa druge strane slušalice još uvek drala, nateravši Đinu da to shvati kao šalu.

'Ova devojka ima čudan smisao za humor' pomislila je Đina i nasmejala se. Smeh ju je sprečio da čuje nešto što je zvučalo kao prskanje tečnosti i tup udarac sa druge strane linije.

- Ludačo, dolazim po tebe za petnaest minuta! Budi spremna! - rekla je glasno, još uvek se smejući, a zatim spustila slušalicu.

Pogasila je sva svetla u kući, zgrabila jaknu i ključeve, obula štiklice, i krenula po Minu. Još uvek se smešila dok je zatvarala ulazna vrata svoje kuće.
Neobična tišina se prostirala Mininim stanom; činilo se kao da se svet jednostavno zamrzao, barem što se atmosfere tiče. Tom je preletao pogledom preko dnevne sobe poprskane Mininom krvlju, dok je ona onesvešćena ležala na podu; očekivao je da će se njen preobražaj desiti kroz dva minuta.
Njegov pogled zadržao se na telefonskoj slušalici, umrljanoj krvlju od Mininih prstiju, i poprskanoj njenom pljuvačkom i krvlju.
'Glupača' pomislio je, setivši se kako ga je molila pokušavajući da osobi sa druge strane veze da do znanja isto to 'Kako je mogla da pomisli da ću da je ubijem...'

Dva minuta je uveliko prošlo, ali se njegov pogled zadržao na slušalici. Možda ju je prejako ugrizao. Šta ako je stvarno mrtva?
Brzo je bacio pogled na njeno nepomično telo, okrenuto amfasom ka njemu. Oči su joj bile otvorene i skamenjene, a već do sada je trebalo da se pomere. Telo joj je još uvek bilo zgrčeno, umesto da se polako pomera.
Tom nije shvatao šta se dešava.

Mada, još uvek je bilo bolesno tiho. Tom je još jednom preleteo pogledom preko Minine dnevne sobe, mrtve, mračne i nesposobne da otera jedinog uljeza; njega. Kako je to moguće da se još nije preobrazila, pitao se.

U stvari, jedina stvar koja je rušila tu mirnu, pretihu harmoniju bilo je nečije uporno kucanje na vrata, koje je Tom tek sada primetio.
Dečak se namrštio, uznemiren zbog prisustva još jednog ljudskog bića, i bez daljeg razmišljanja o Mini, nestao. Iskočio je kroz prozor pomirivši se sa činjenicom da ona čak može biti i mrtva.
Ovoga puta je Minin stan zaista bio prazan, ako se oduzme Mina.
Minina najbolja drugarica Đina je polako gubila kontrolu nad sobom, sve brže i jače lupajući na Minina vrata.
Glavom su joj se vrzmale nemirne, nepozvane misli kako se Mina sada tušira, i to ju je dodatno nerviralo.
Ona nije mislila da je Mina neodgovorna, ali su je situacije poput ove nervirale. Za Boga, mogla je ranije da se okupa! Ona, naravno nije znala da se Mina uopšte ne kupa, nije čak ni znala da Mina ne radi baš ništa...

Nekoliko trenutaka kasnije, kada Mina još uvek nije otvorila, Đina je odlučila da odustane. Ako Mina neće da se vidi sa njom danas, onda, kako god...

Okrenula se na svojim potpeticama, krenula nazad, a zatim zastala. Kopkala ju je tišina unutar Minine kuće; po Bogu, pa ni vodu nije čula, a Mina bi trebalo da se tušira u kupatilu...
Zatim se vratila, i čisto iz radoznalosti, okrenula kvaku drugaričinih vrata. Obići će stan pre nego što ode, baš da vidi što je tako tiho...

Međutim, nije otišla. Potpuno ju je zaintrigirala previše frekventna tišina koja se zarazno širila po celom stanu. Krenula je ka dnevnoj sobi, sporim, ali sigurnim koracima. Što je bila bliža dnevnoj sobi, to se čudni nemir u njoj pojačavao. Ubrzo potom je ušla u Mininu dnevnu sobu.

Krv se širila po belom tepihu, i osećao se jak miris gvožđa (koji Tom obožava). Đina je ispustila jedan glasan, dugačak krik, ugledavši nešto krvavo, iskasapljeno, otvorenih očiju i užasnutog izraza. To nešto je ležalo u barici krvi, mrtvo. To je bila Mina.Last edited by Rock Princess on Tue 17 Aug 2010, 10:44 pm; edited 2 times in total

2 Re: Boja vampirske krvi on Sat 14 Aug 2010, 1:10 pm

Tasha'94

avatar
Dear Diary ...
Dear Diary ...
Dobro je, dobra ideja, mada mi se iskreno ne svidja kako pises. Mozda jednostavno ubacujes previse prideva u pojedinim recenicama ( koji su bespotrebn btw)
Mina se sa druge strane slušalice još uvek derala
Derala? Mislila si, drala? Al opet, ne moze ni drala, vec vikala, ili vristala kako si jednom rekla. Bolje zvuci, zar ne?Smile
Sedela je poprilično zavaljena na svom krevetu O.o

Hm, razumes sta hocu da kazem?Smile Neke recenice stvarno glupo zvuce, ali ff kao ff je super. Samo nastavi, i malo vise obrati paznju na sitnice. Smile)

3 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 9:01 pm

Rock Princess

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Naravno da sam mislila na drala xD Greska u prekucavanju -.- Sacu ispraviti.

Ne shvatam sta hoces da kazes, ali okej...kritike su uvek dobrodosle Very Happy

Hvala Smile

4 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 9:43 pm

Evelin

avatar
Only Human
Only Human
Predobro zenice kao i uvijek.
Btw Tasha'94 fino što ti nju upozoravaš,ali,šta joj imaš ispravljati stil?
Ako ti se ne sviđa,ne sviđa ti se.Ali to je njen stil i šta sad.Osim toga pridjevi su ukrasi za rečenice i uvijek su dobro došli.

5 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 9:44 pm

Rock Princess

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Hvala Dajana <333

Nema veze...misljenja i ukusi su razliciti...postujem ono sto je Stasa rekla iako se ni sama ne slazem sa nekim stvarima ^^ Smile

6 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 9:51 pm

Evelin

avatar
Only Human
Only Human
Uvijek tu da podrzim tvoj neoborivi talent ^^

7 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:31 pm

~*~ Sectumsempra ~*~

avatar
Only Human
Only Human
Slažem se sa Dajanom. Lepo je nekoga posavetovati i to, ali pokušavati da nekome promeništ stil je sasvim druga stvar - uvreda za pisca, bila ona namerna ili ne.
Isto je kao kada bi kupila neku knjigu koja ti se ne svidi - takva je kakva je - i šta onda? Nećeš valjda ići do pisca i ukazivati mu na štamparske, ili bilo koje druge greške?

8 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:37 pm

.Samantha.Jones.

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Tom iz TH je u tvojoj priči vampir? xD

Meni se sviđa stil pisanja, msm da je bolje imati višak nego manjak prideva inače. Ako mogu da ukažem na jednu grešku, kaže se iSfrustrirano u prvom poglavlju Very Happy

9 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:42 pm

Rock Princess

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Daaa, Tom Smile On se nalazi u svakoj mojoj prici <3 *preopterecena*

Hvala ti <3

I hvala na ispravci...pravo da ti kazem, to mi je bila dilema. Z ili S. xD

P.S. Jelena...duso. I love your overprotectivness over me xD

10 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:44 pm

Evelin

avatar
Only Human
Only Human
Zavisi o kojem jeziku se radi.Npr. ja znam kad je riječ hrvatskom i bosanskom,ali ti pišeš srpskim.
Hrvatski je isfrustrirano,a bosanski izfrustrirano.

11 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:45 pm

Rock Princess

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Ma, ko zna xD

Zar ti nisi otisla da pavas? xD <3

12 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:46 pm

Evelin

avatar
Only Human
Only Human
Trebala sam ali jedna ku*ka iz razreda treba da mi posalje neki zadatak na fejsu u inbox pa nikad -.-

13 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:49 pm

Rock Princess

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Kombinujes lepo i korisno, I like that. ^^ Hajde da ne spamujem mnogo...postavicu drugi deo Smile

Chapter 2
Tugom izobličena mržnja

- K-kako? - uzviknula je Đina - Z-zašto?

Mrtvilo dnevne sobe onemogućilo je da njen glas dobije eho, a njeno zbunjeno lice, još uvek mokro od suza, izgledalo je posebno lepo dok je svetlo sa Mininog lustera padalo na njega.

Gorke suze krenule su nekontrolisano da teku Đininim licem dok se polako približavala Mininom mrtvom telu. Na kraju su je noge izdale, i kleknula je pored Mine, poražena. Poslednja suza ju je najviše opekla, a zatim nemarno pala na Minin iskasapljeni vrat.

Spustila je pogled i pomazila svoju drugaricu. Zatim je primetila nešto jako čudno na njenom vratu.
Vrat joj nije bio presečen, kao nožem, već su se na njemu nalazile dve rupe iz kojih je krv još uvek sporo i spokojno tekla.

Položila je svoje duge, koščate prste na te dve rupe, kako bi prekinula tu zlu krv. Te dve rupe nisu joj ličile čak ni na ubode od viljuške, ne - ličile su joj na ugrize. Pomislila je kako je Minu možda ubila neka životinja, a zatim tu misao oterala, uz zajedljiv komentar kako životinja ne bi mogla tek tako da uskoči u njen stan.

A zatim je shvatila.

Tom se spremno dočekao na svojim nogama, i nastavio da šeta, dok mu je um odlutao u ovo što se upravo zbilo četiri sprata iznad njega.

Kako to da ju je ugrizao prejako? Znao je da to nije trebalo, NIJE SMELO da se desi. Kučka je trebalo da dobije šta zaslužuje ne smrću već udaljavanjem od svog života i svojih prijatelja koje ne ume da ceni.

Prisetio se, dok je koračao uskom uličicom, kako se posvađala sa Đinom jer nije znala šta da obuče za tu neku veliku žurku. Ta Đina, njena najbolja drugarica, je pokušavala da joj pomogne, a kučka se izdrala na nju.

Zatim, kada nije htela da pomogne svom komšiji. Pa, kada je izgrdila kćerku komšinice koja živi na spratu iznad njenog jer je skakala, a ona je tad pokušavala da se smiri jer se prethodno izdrala na svog dečka.

Da, bila je kučketina - pomislio je Tom - Ali, nije zaslužila da umre, već da postane jedna od nas, da postane toliko očajna i beživotna unutra, a da se njeno telo tome protivi radeći punom snagom. Kako sada ovo da objasnim Anastasiji?

Anastasija je bila najlepša vampirica na svetu, po Tomu. Takođe je bila njegova saputnica. Njih dvoje zajedno biraju žrtve i posmatraju ih dugo dok ne odluče da ih preobraze. Takođe je bila ono što ljudi nazivaju femme fatalle. Odlučna i jaka, Tom je smatrao da ona ne bi imala razumevanja za njegov ispad...
Mada, bio je siguran da bi uživala u prizoru kučkinih strahom razgoračenih očiju.

Nastavio je da hoda ka skrovištu brzim korakom, srećan jer konačno više neće morati da špijunira tu kučku, i zabrinut, jer nije znao kakva će biti Anastasijina reakcija...

Vampir. Samo vampir je mogao da uradi tako nešto. Đinine misli su aludirale baš na to krvoločno stvorenje, ali njen razum nije hteo ni da čuje za to.

Ubrzo je i te misli odagnala, te se vratila posmatranju beživotnog tela svoje prijateljice. Odsutno je gledala u njene raširene braon oči i kruto lice, opet razmišljajući ŠTA je to moglo da joj se desi.

A zatim se setila telefonskog poziva, i nova bujica suza je krenula da se sliva niz njeno lice još više joj uništavajući brižno namazanu šminku.

Kako sam mogla da budem dovoljno glupa da pomislim da je to JEBENA šala? Ona me je tamo molila za život, a ja se kao manijak smejala! BRAVO, ĐINA! - devojčine misli su ovoga puta bile kristalno jasne, i nije se ni trudila da ih otera.

Očiju mokrih, i pogleda umrljanog od suza, ponovo je pogledala Minin misteriozni vrat. Dve oštre upe smejale su joj se u lice, ponovo aludirajući na vampire...

- VAMPIR! - besno je zaurlala - Samo to krvoločno ČUDOVIŠTE je moglo to da uradi!

Smeh, koji je Đina umišljala da rupe proizvode, je nestao, a rupe su sada ostale oštre, i kao i sve drugo na Mini - beživotne.

Znala je da je to istina. Znala je, od tog trenutka, da vampiri, ta prokleta stvorenja, postoje. I zaklela se da će pronaći onog koji je ubio Minu.
Od tog trenutka Đina je postala nešto, za šta do tada nije ni znala; postala je ubica vampira.

14 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:51 pm

.Samantha.Jones.

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Za hrvatski i bosanski ne znam, al na srpskom se vrši jednačenje suglasnika po zvučnosti Very Happy Izvinjavam se ako tekst nije na srpskom, male su razlike, pa nmg da prepoznam Very Happy

15 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:52 pm

Evelin

avatar
Only Human
Only Human
Neću opet da komentiram već komentirano,samo ću ponoviti da mi se jako sviđa.

16 Re: Boja vampirske krvi on Tue 17 Aug 2010, 10:54 pm

Rock Princess

avatar
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Tekst je na srpskom <33 xD

Hvala, muzicu <3

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum